Till Startsidan 


V75: Noble Knight imponerande Europamästare

Ola Johansson
2012-09-01


Johan Untersteiner körde Noble Knight till överlägsen seger i EM för treåringar.Foto av LARS JAKOBSSON
Direkt till ledningen och sedan var det över.
Jättelöftet Noble Knight utklassade motståndet i EM för treåriga travhästar.
- Det är en gudomligt fin häst, kommenterade hästens tränare Roger Walmann.


Derbylördagen på Jägersro brukar bjuda på fin sport. Så även i år. EM för treåringar med en halv miljon kronor till vinnaren var dagens clou och trots högklassigt motstånd var Noble Knight ensam på banan. Johan Untersteiner körde till rejält den första biten och tog hand om ledningen från spår två bakom startbilen. Där fick han sedan dämpa tempot en bit innan han lät Noble Knight lämna konkurrenterna över upploppet.
- Jag tror inte att man kan vinna 500 000 kronor enklare än vi gjorde i dag. Han blir bara bättre och bättre för varje start han gör och det är bara att hoppas att det fortsätter på den vägen, sa Untersteiner.
Roger Walmann var av förklarliga skäl på topp efter segern.
- Nu får vi fira med en matbit och kanske ett glas champagne och en glass.
Walmanns andra häst i loppet, Pojke Kronos, spelades till favorit men fick nöja sig med tredjeplatsen efter en passiv styrning av Örjan Kihlström.
- Spelarna kanske tror att Örjan alltid kör den bästa hästen men så är det inte. Vi plockar hästar till kuskar, inte kuskar till hästar, sa Walmann.
- Jag vet ju att han inte har någon chans att slå Noble Knight från dödens så jag valde att köra lite på chans helt enkelt, sa Kihlström själv.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser