Till Startsidan 


”Jag har bra feeling”

Minimedia
2012-05-22


Han fick en inbjudan till Elitloppet – men valde att tacka nej.

Nu kan Roger Walmanns supersto Tamla Celeber vinna 200 000 kronor på V75.

– Jag har bra feeling, men jag tycker det är fel om hon blir jättefavorit, säger tränaren.


För snart två veckor sedan gjorde Tamla Celeber, fem år, årsdebut och vann direkt. Trots ett halvårs vila var hästen överlägsen mot några av landets bästa ston. Hästen imponerade våldsamt på Solvallas chef, Tore Fyrand, och blev efter loppet inbjuden till Elitloppet.

”Aldrig aktuellt med Elitloppet”

Men tränaren Roger Walmann och ägarna valde att tacka nej. Anledningen: De var rädda att knäcka hästen.

– Det var aldrig aktuellt. Med bara ett lopp innanför västen hade det blivit för tufft för ett femårigt sto, säger Roger Walmann till Trav365.

Men de som väljer att besöka Solvalla i helgen får ändå se stjärnan. På lördag visar stoet upp sig i V75-3 på huvudstadsbanan och blir spelad till jättefavorit i Stoeliten. Walmanns häst betalade över fem gånger i vinnarodds senast, men segern var inget som förvånade tränaren.

– Nej, jag var inte förvånad, absolut inte. Jag hade väldigt bra känsla när jag åkte dit med henne men sen blev det mycket enklare än vad jag trodde. Jag hade tränat henne som att hon skulle vinna över favoriten från dödens, det var min tanke men nu blev det lindrigare än så.

Tror du hon kommer vara ännu bättre på lördag?

– Normalt sett ska hon vara bättre med lopp i kroppen men inte så mycket bättre. Hon var i väldigt bra form senast, så jag tror inte hon tar något jättesteg framåt men det ska räcka rätt så långt ändå.

”Vill se ett par lopp”

Senast förvånade Tamla Celeber hela trav-Sverige genom att ta ledningen. Den annars mer starka hästen visade prov på fina speedresurser, och vann enkelt från ledningen. På lördag har hästen spår två bakom startbilen – men Roger Walmann varnar nu spelarna:

– Jag åker aldrig iväg med Tamla Celeber utan att tro på bra chans, men det är inte säkert att hon är lika startsnabb den här gången. Hästen måste själv ta i och vilja gå från start, för är man på och kör på henne kan hon galoppera. Men det är klart att jag åker till Solvalla för att vinna loppet, jag har bra feeling.

Hon blir storfavorit, rätt eller fel?

– Jag tycker det kan vara fel, men jag förstår det. Alla tror att hon ska få ledningen med senaste loppet på näthinnan, men det kanske inte är så enkelt. Sen är hon nog inte världens bästa sprinter just nu. Men det ser bra ut, de värsta motståndarna fick dåliga spår så jag förstår att folk spelar henne till favorit men jag vill se ett par lopp till innan jag säger att det är världens bästa häst.

Du har nio hästar till start i helgen, vilka är de hetaste chanserna?

– Noble Knight och Tamla Celeber, säger Roger Walmann till Trav365.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser