Till Startsidan 


Inför Derbystoet: Vem av Walmanns tre ston har bästa chansen?

Travnet
2010-09-03


Simb Ruby är den mest meriterade av Walmanns finalister.
Foto: Jörgen Tufvesson, ALN


Då det drar ihop sig till Derbystoet är givetvis Roger Walmann med i allra högsta drag. I söndagens final har han ingen av favoriterna men han lyckades i alla fall kvala in tre hästar, Simb Ruby, Stepping Space och Izara vilket givetvis är jättestarkt.Årets kull av 4-åriga ston hos Solvallatränaren har med präglats av bredd än av toppar. I fjol var hans Calamara Donna kullettan, än så länge bland 3-åringarna är hans Tamla Celeber kulletta men bland 4-åringarna är det alltså bredden som är stark.

Han hade tre hästar till final i Drottning Silvias Pokal, fyra med i Sto Championats-finalen och nu alltså tre i Derbystoet, oerhört starka siffror.

Johan berättar om finalisterna
När det gäller söndagens finalhästar är det väl ingen som räknas med riktigt het vinstchans, däremot är det tre hästar som gick bra i uttagningarna och som mycket väl kan tjäna stora pengar i skuggan av de bästa. Johan Untersteiner berättar vad han tänker om hästarna.

- Simb Ruby hade en svacka i samband med Sto Championatet. Därför hade hon inte startat på en månad inför uttagningen till detta. Hon hade tränat bra och hon visade fin form direkt. Hon känns fin efteråt och borde gå framåt ytterligare. Hon är snabb ut och har ett bra läge, Örjan får bestämma allt vad taktik gäller och från det här fina läget har hon chans till en framskjuten placering. Hon går barfota runt om som vanligt, säger Johan.

- Stepping Space var inte helt frisk i Sto Championat vilket var riktigt synd för det löste sig perfekt och jag fick upp segerförhoppningarna 300 kvar. Hon kvicknade till snabbt och gick bra i uttagningen till detta. Även hon känns fin efteråt och hon borde ha gått framåt med loppet. Hon är stark och kan göra lite själv, hon är även ganska snabb ut så jag är offensiv från start och försöker få så bra position som möjligt. Har vi flyt på vägen kan hon mycket väl sluta långt framme. Hon går barfota fram, säger Johan.

Stallets tredje häst i finalen, Izara, kvalade in till Drottningens Pokal och till Sto Championatet men inte fått till det i finalerna.

- Vi hoppas det vänder på den fronten nu. Izara var inte frisk i Sto Championatet men precis som med de andra gick det över fort och hon gick bra senast. Hon känns fin efteråt och har fått ett bra smygläge. Förhoppningsvis får hon till det i denna final och siktet är inställt på att smyga med så hoppas vi på en bra slant. Hon går barfota fram igen, säger Johan avslutningsvis.

Bättre ston i träning
Roger Walmann har namn om sig att vara speciallist på ston och de senaste fem, sex årens resultat bekräftar det. Detta har fört med sig att han ofta får riktigt fina ungston i träning, han har själv berättat att klassen på stona som kommer in är mycket hög, högre än på de hingstar som kommer till stallet då det är dags för uppträningen.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser