Till Startsidan 


Ärling bästa lärling

Ola Johansson
2014-12-10


Tino Ärling tog hem Travrondens Guldklocka hemma på Solvalla.
Foto: LARS JAKOBSSON

 

STOCKHOLM. På sin dotters nioårsdag krönte Tino Ärling sin hittills bästa säsong med seger i Travrondens Guldklocka.

Travrondens Guldklocka avgjordes på Solvalla för 58:e gången och för första gången räknades grundserien som ett försökslopp. Därmed var det fördel Solvallalärlingen Ville Karhulahti inför avgörandet. Men han hade ingen lycka med sig i kvällens två försökslopp och ramlade ner i poänglistan. Istället var det Tino Ärling, lärling hos Solvallas Roger Walmann, som efter en seger och en tredjeplats fick välja häst först i finalen. Han visste vad han gjorde när han valde Ulf Stenströmers V75-meriterade Bear Dancer. Från ledningen höll ekipaget undan till säker seger.
- Det var bara en stor lättnad när jag skar mållinjen. Det här var tredje året i rad som jag var med. Jag har varit med bra i poängställningen tidigare också men haft lite oflyt i loppen. Nu gick det bra, konstaterade 28-åringen vars karriär tagit fart på allvar.
Med tre veckor kvar av året ståtar han med över 1,4 miljoner kronor inkört.
- Min äldsta dotter fyller nio år just i dag och det är lite konstigt. Jag minns dagen när hon föddes och nu står jag här och har vunnit Guldklockan, fått Nordinstipendium och en massa saker som jag för nio år sedan inte hade kunnat drömma om. Roger Walmann har betytt väldigt mycket och jag är väldigt tacksam för de chanser han ger mig.
Andraplatsen i Guldklockan gick till Oskar J Andersson bakom Dead Wood och tredjeplatsen knep Alexander Nilsson tillsammans med Micciano Lung.

 

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser