Till Startsidan 


"Tamla Celebers mamma var min ridhäst"

Travnet
2010-10-03


Tamla Celeber och hennes skötare Isabell Ahlin efter segern i Oaks.
Foto: Hanold, ALN

Idag tog drottningen bland treåringarna, Tamla Celeber ännu en storseger i år då hon vann Svenskt Trav-Oaks. I tränare Roger Walmanns stall på Solvalla står en mycket glad hästskötare och pysslar om sin häst efter loppet.

- Det här är min lilla bebis. Hon är så duktig, säger Isabell Ahlin som är skötare till Tamla Celeber.

Första året på tävlingsbanan har gett nästan tre miljoner kronor i insprungna pengar för Tamla Celeber. Segrar i båda E3-finalerna kröntes idag med vinst i Svenskt Trav-Oaks.

- Det här är otroligt roligt. Nåt annat kan man inte säga. Hon är ju så bra. Jag har inte skött om någon häst som är i närheten av att vara så bra som den här, säger Isabell Ahlin som jobbat som hästskötare i fyra och ett halvt år, varav de tre senaste åren har tillbringats hos Roger Walmann.

Före tiden hos Walmann var Isabell hos Kjell Wallin och där hade hon hand om Tamla Celebers mamma Amanda Celeber. Cirkeln är alltså sluten nu för Isabell kan man säga.

- Ja, det är kul. När jag var hos Wallin var Amanda Celeber min ridhäst. När jag hörde att Tamla skulle komma till oss så sa jag att jag ville ha henne som passhäst. Tamla är väldigt lik sin mamma när man tittar på huvudet och halsen, säger Isabell och stryker försiktigt sin hand över Tamla Celebers hals när hon berättar om hästen som står i sin box i stallet på Solvalla.

Moröttter väntar i stallet

Ännu har dock Isabell inte ridit på Tamla Celeber.

- Men jag kanske ska rida in henne nu i vinter, säger hon.

Isabell berättar också att Tamla Celeber är väldigt trevlig att ha att göra med i vardagen.

- Hon kan vara lite bestämd som en del ston kan vara och ibland ska det gå lite på hennes villkor, men hon är jättesnäll. Hon kan vara lite självständig också.

För Tamla Celeber väntar belöning vid hemkosten till stallet i Stallarholmen.

- Hon ska få en jäkla massa morötter, säger Isabell och skrattar.

- Sen får hon väl gå i hagen och ha det bra i några dagar tillsammans med sin kompis Mellby Ticket. Dom trivs bra ihop. Det är hon absolut värd nu, säger Isabell Ahlin.

Det kan man lugnt påstå att Tamla Celeber är efter en fantastisk säsong.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser