Till Startsidan 


V64: Kriteriehopp visade upp sig

Ola Johansson
2011-08-24


Treåringarna stod i centrum på onsdagen och flera kriterie- och oakshopp visade upp sig.
Mest imponerade Roger Walmanns Fight On Line som i Johan Untersteiners händer skrällde i Ibrahim Paschas lopp.
- Vi bara visslade förbi dem, konstaterade segerkusken glatt.


On Track Piraten eller Perfectly Enough var frågan innan start. On Track Piraten eller Perfectly Enough var fortfarande frågan efter att de sida vid sida i täten hade fått avverka första kilometern på långsamma 1.17,8.
Svaret blev: 38-oddsaren Fight On Line.
Genom en blixtrande avslutning från tredje par utvändigt förvandlade han förhandsfavoriterna till statister över upploppet.
- När jag styrde på tänkte jag att nu har jag god chans att bli trea men in på upploppet såg jag att de inte hade så mycket att köra med där framme och vi bara visslade förbi dem, sa Walmann-lärlingen Untersteiner.
Loppets förstapris uppgick till 100 000 kronor men det var av sekundär betydelse enligt Untersteiner.
- Det spelar inte så stor roll utan det är känslan - hur hästen kändes och att utvecklingskurvan pekar rakt uppåt - som räknas.
Om fyra veckor körs uttagningsloppen till treåringarnas viktigaste uppgift för året, Svenskt Travkriterium, och då lär det nya stjärnskottet Fight On Line finnas med i startlistorna.
- Vi ville köra det här loppet för att se om han var bra nog för större uppgifter. Målet är ju alltid kriteriet med bra treåringar, upplyste Roger Walmann.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser