Till Startsidan 


Inför V64: Hon är Walmanns bästa chans

Michael Carlsson
2011-08-08


Stall Walmann är på gång igen.
Inför onsdagens V64-tävlingar är chefen uppåt på flera hästar.
- Bästa chansen är Great Comfort. Hon har gått jäkligt bra på slutet, säger solvallatränaren.

De senaste veckorna har det rullat på bra för Roger Walmann. Förutom Tamla Celebers triumf i Stochampionatet har det blivit flera segrar och många goda placeringar. Men när den här intervjuen görs måndag lunch är Roger själv inte speciellt kaxig.
- Jag har fått maginfluensa och det är min första sjukdag på 20 år. Jag har kört en häst i morse men det fick räcka. Nu är jag i alla fall i stallet och kollar lite, säger Roger Walmann.
Han tycker att stallformen är bättre än han själv mår just nu.
- Det går helt okej. Vi har inte så många starthästar men formen är bra på de som startar, menar han.
På fredag startar stallets stjärna Tamla Celeber i ett fyraåringslopp för ston i Eskilstuna. Därefter bestämmer kretsen kring kulldrottningen om den fortsatta matchningen. Antingen bli det kvalen till Derbystoet eller så spänner de bågen högre och går ut mot hingstarna i kvalen till Svenskt Travderby.
- Det är 50/50 just nu hur det blir. Vi tar beslut efter fredagens start. Hästen känns i alla fall helt perfekt efter Stochampionatet. Det här blir förhoppningsvis en bra genomkörare inför derbykvalen, säger Walmann.

Lämnar avslag
På onsdag har stallet fyra hästar till start inom V64. Walmann låter uppåt på tre av dem och lämnar avslag på en.
- City Hall (V64-1) har ingen riktig toppform och måste bjuda till bättre. Han var inte märkvärdig senast men har en del kunnande i sig. Han har dock svårt att räcka i den här klassen han befinner sig i. Läget är bra och hästen är snabb ut. Men jag tror inte att han leder runt om på Solvalla, det tror jag inte. Han är klart bäst över sprinterdistans än över 2140 meter som det är nu. Vi ska plocka av honom framskorna den här gången men jag ligger lågt och hoppas på pengar.
- Mellby Ticket (V64-2) har gjort fina lopp på slutet och har full form. Senast vann hon på nytt banrekord i Eskilstuna och var jättebra. Men hästen måste ha rygglopp för att duga och ska inte gå i spets. Det är lite vingelläge bakom bilen men får hon sitt lopp har hon alltid lite chans. Stämmer det kan hon vara med och slåss om segern. Barfota runt om som vanligt.

"Känns kanonfin"
- Great Comfort (V64-3) har gått jäkligt bra på slutet och det är min bästa chans på onsdag. Hästen känns kanonfin och har ett bra utgångsläge. Hon är ingen blixt iväg men ska heller inte gå i någon ledning. Hon lär kanske hamna i tredje invändigt och med lucka till slut så blir det jättebra. Då tror jag att hon kan spurta så vasst att hon är med i segerstriden. Vi kommer nog att köra henne barfota runt om den här gången.
- Lucifer Scott (V64-5) blev det lite för häftigt för i startrusningen senast. Han hade innerspår då och det blev galopp. Han är annars i riktigt bra form och gick bra efter galoppen. Det är en bra sprinter som har passande förutsättningar. Han ska inte nonchaleras om det klaffar. Då är han inte helt borta och det blir barfota runt om igen, säger Roger Walmann.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser