Till Startsidan 


Veckan som gick (V44)

Lars Vikström
2010-11-08


Veckans höjdpunt var naturligtvis Stepping Space seger i Breeders Crown finalen på Sundbyholm för fyraåriga ston. Loppet blev kört som vi spekulerat i dvs Stepping till spets och Viola Silas utvändigt. Johan fick välja rätt tempo och segern blev till slut säker. Viola var kanske inte helt på topp för dagen men det viktigaste var att vår häst hade toppform.
Tyvärr galopperade Simb Ruby åter igen från start vilket är oroande från en tidigare helt tavsäker häst. Jolly Broline kom aldig in i matchen efter att ha hamnat i kön.
Vi fick även med en 4:e placering för Helen Roc i finalen för de treåriga stona. Hon gjorde ett klart bra lopp efter att ha hamnat en bit bak i fältet.

Totalt hade vi 9 starter i veckan med ovan nämnda seger som russinet i kakan.
853.000kr blev belöningen för dessa starter.

Ett stort grattis till Stepping Space ägare Stall Stepping.


Hästar IN:

Sensible Walker : Ett fint 3års sto efter Super Arnie som det skall bli intressant att träna. Sensible W har visat framfötterna i sina 2 segrar på Solvalla där senaste vinsten på lång distans var tangerat svenskt rekord men hästen har också galopperat en del. Kommer från Stefan Hultman.

Play it Diablo : Ett 1års sto som kommer från Giant Diablos uppfödare. Har en intresant stam i Self Possessed - Chanson D'inverne. Chanson D var en mycket bra löpshäst med 2.3mkr på kontot och detta är hennes första avkomma.

Hästar UT:

Edella
Ross Laday
Walladin

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser