Till Startsidan 


Semifinaler BC 4 åriga ston

Travnet
2010-10-27


I artikeln nedan återges händelserna i kvällens uttagningslopp till Breeders´ Crown för de fyraåriga stona. Fyra uttagningslopp körs där de tre främsta kvalificerar sig till finalen på Sundbyholmstravet lördagen den 6 november.

Uttagningslopp 1:

Det första uttagningsloppet för de fyraåriga stona stod programenligt mellan Stepping Space och Dileva Käll. Längsta stoet drog den förstnämnda och segern blev tämligen enkel från ledningen och värsta motbudet kunde aldrig gå i närkamp efter en resa utvändigt ledaren.

Första 500 nådde man på 1.14,5 och sedan blev det lugna gatan. 1.17,4 på varvet. Sedan gick det fortare, utvändiga Dileva Käll gjorde ett försök men trots 1.12,7 sista varvet så kom hon aldrig riktigt nära segrarinnan.

- Jag har kört henne ganska många starter. Hon gnetade på och gjorde det helt okej i början av sommaren. Men hon har gått bättre och bättre, och blivit starkare och starkare, nu var hon riktigt bra. Ändå var hon kanske inte som bäst idag. Hon var inte lika vass och tokig i värmningen som hon kan vara. Hon brukar vara bättre då, sa Johan Untersteiner i segerintervjun.

Roger Walmann tränar Stepping Space som vann på 1.15,0a/2140 meter. Med till final kom Caddie Elenor som på behörigt avstånd vann klungspurten från femte utvändigt. Björn Goops Chanel Håleryd gick till snabb attack på sista bortre långsidan men galopperade när hon nådde upp utvändigt ledarduon.

Uttagningslopp 2:


Viola Silas tog sin tjugonde seger när hon utan problem vann sitt uttagningslopp för fyraåriga ston.

Viola Silas öppnade bra från start och släpptes välvilligt till ledningen efter ett halvvarv. Sedan blev det lugna gatan med 1.17,9 första varvet innan fantomstoet lämnade sina kullsystrar med flera längder över upploppet.

- Hon var lite tassig i första sväng men underlaget är inte lätt för hästarna. Jag kände att det var lite på gränsen från start så jag fick ta upp henne och det brukar jag inte behöva göra. Man räknar med att vinna men större favoriter än henne har fallit. Jag var inte särskilt orolig innan loppet, det behövs inga lopp i kroppen innan för Viola. Jag drömmer om att vinna finalen, sa Fredrik Persson i segerintervjun.

Segertiden för Viola Silas blev 1.15,6a/2140 meter.

Tvåa blev Necklace som tog dödens varvet kvar. Hon höll knappt ifrån sig trean Sweet Desire som snabbstartat från åttonde och släppt ledningen till storfavoriten.

Uttagningslopp 3:

Andrahandsfavoriten Simb Ruby kunde gotta sig i rygg på ledande Jullan i det tredje uttagningsloppet för de fyraåriga stona. När luckan uppenbarade sig i början av upploppet hade ledande Jullan som blev trea hade inget att sätta emot.

Erik Adielsson såg ut att sticka undan redan 800 kvar men valde att packa fältet genom slutkurvan. Över upploppet fick Jullan även finna sig i att släppa förbi sig bra spurtande Platinium Shine och Åke Svanstedt. Till viss del var Jullan ursäktad av den långa frånvaron, men stoet fick efter en snabbstart styra och ställa som man ville därframme i ledningen. 1.15,7 första 500 och 1.18,2 på varvet.

Örjan Kihlström är dock svår att stå emot när han får lucka från rygg ledaren och gubben i lådan vann med Simb Ruby på 1.15,6a/2140 meter.

Uttagningslopp 4:

Roger Walmann och ston brukar vara ett lyckat koncept och så blev det även i detta försök. Jolly Broline som han tränar gick nämligen vinnande från detta försök.

Hon kunde däremot inte försvara ledningen från sitt innerspår utan istället var det Klara som tog hand om ledningen. Örjan Kihlström kunde dock gå ut och överta ledningen efter 500 meter med Jolly Broline. Sedan hade den fyraåriga tjejen inga större problem att vinna loppet. Segern blev rätt enkel på 1.15,5a/2140 meter.

- Hon är väldigt fin när hon springer till ledningen. Hon är väldigt trög när hon går i ryggar, säger Örjan Kihlström efter segern.

Äger Jolly Broline (e. Windsong´s Legacy) gör Midsommar Stable.

Andraplatsen gick till Pebbly som följde med i rygg på Zimba Boko sista 700 och attackerade på upploppet. Där avslutade Pebbly bra och slog sig förbi La Bellouet i kampen om andraplatsen. La Bellouet höll till tredjepriset. Zimba Boko fick dra tåget sista 700 och stumnade sista 100 och kunde inte fixa en finalplats idag.

Inkvalade hästar till finalen:
Stepping Space
Viola Silas
Simb Ruby
Jolly Broline
Dileva Käll
Necklace
Platinium Shine
Pebbly
Caddie Elenor
Sweet Desire
Jullan
La Bellouet

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser