Till Startsidan 


”Jag firade med en Calzone och Cola”

Christoffer Wickman
2015-06-01


+Roger Walmann efter segern i Elitloppet 2015

Foto: Foto-Micke Kanal75
 

Under söndagen vann han sitt första Elitlopp som tränare med hästen Magic Tonight.

Kusken Örjan Kihlström firade segern på Tomas Brolins nattklubb. Inte Roger Walmann.

– Jag köpte en Calzone och en Coca Cola, säger Roger Walmann till Trav365.När Trav365 når Roger Walmann under måndagseftermiddagen sitter han i bilen på väg till Arlanda.

Walmann ska till Palma för några dagars semester.

Klockan kvart över sju i morse satt han och körde häst – precis som vanligt alltså.

I går vann han Sveriges största travlopp Elitloppet med tre miljoner kronor i förstapris.

– Det spöregnade ute i morse så klockan 08.00 var jag genomblöt, skrattar Walmann.

”Blev ännu mer tjock”

Hur firade du Elitloppssegern i går?

– Jag åkte hem till gården direkt från Solvalla, köpte mig en Calzone och en Coca Cola och blev lite ännu mer tjock. Jag njöt givetvis, men det var jobb som vanligt i morse så det blev lugnt.

Hur känns det att åka iväg några dagar på semester?

– Det ska bli skönt att få slappna av lite, det är alldeles lagom att åka bort fyra-fem dagar till Palma. Det är tre timmars flygresa dit och tre timmar hem, och det är lagom. Det har väl inte varit någon anspänning med Elitloppet direkt, men det är mycket stress i förbindelsen till Elitloppet och därför ska det bli skönt att få slappna av lite.

”Står oftast själv när loppen körs”

När startbilen började rulla till finalen av Elitloppet strax efter klockan 17.30 under söndagen stod Roger Walmann på Solvallas innerplan, själv. Blicken var fäst mot storbildsskärmen på sista bortre långsidan.

– Jag står faktiskt oftast själv när det är lopp, både stora som små lopp. Jag vill kunna analysera loppen, se vad som hänt, och jag vill själv memorera loppet och vad som händer så jag slipper stå och tjata på kusken efteråt, berättar Walmann.

Nu väntar ett nytt äventyr för Elitloppsvinnaren Magic Tonight, och även stallets D’One. De bägge topphästarna reser till USA om en vecka.

– De åker från mig måndag 8 juni, sedan flyger de från Amsterdam i Holland över till Maryland i USA där de ska stå i karantän i New Jersey ett tag.

”Kommer få klippkort på SAS”

Vad är planerna för Magic Tonight och D’One?

– Alla lopp i USA är insatslopp, där man måste betala för att få vara med. Vi har säkert betalat in runt 250 000 till 300 000 kronor per häst. De är anmälda till åtta lopp vardera. Möjligen så blir första loppet för bägge två samma helg som Hambletonian, då har de stått i karantän och även kunnat träna lite. Det är planen att det ska bli det första loppet för dessa två, det som tidigare hette Nat Ray Trot, och sedan avslutar vi med Breeders Crown senare i höst.

Hur känns det att skicka hästarna till USA?

– Jag har gjort det tidigare, först var det Giant Diablo som jag skickade över och sedan har även Colombian Necktie och Tamla Celeber varit över. Jag tycker det är spännande, det är roligt att göra något annorlunda i stället för att bara vara här hemma i Sverige och harva. Har man hästar man kan skicka över till USA så tycker jag det är skitroligt.

Kommer du själv åka över till USA och träna hästarna?

– Ja, jag kommer nog få klippkort på SAS. Hästarna kommer fortsatt stå i min träning, sedan ska skötarna Viktor och Malin åka med hästarna ner och de är rutinerade i gamet. De ska stå uppstallade hos Nancy Johansson så jag kan nog få lite hjälp där, men jag kommer flyga över själv väldigt ofta, så räkna med att det blir mycket USA framöver, säger Roger Walmann.
 

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser