Till Startsidan 


D'Ones USA-resa började på bästa sätt.

Patrik Fernlund
2015-08-09


Under lördagskvällen gjorde D'One debut på amerikansk mark, då hon startade under Hambletonian-kvällen. Örjan Kihlström och hans häst startade från ett svårt läge, men Örjan droppade ner sin häst i en fin position och smög sedan med på typiskt Kihlström-sätt.

När upploppet kom attackerade kusken, och det femåriga stoet avgjorde på ett mycket snyggt sätt den sista biten.

Segertiden blev 1.09,0 – och efteråt fick vi se en mycket glad tränare i Roger Walmann i vinnarcirkeln som även tränade D'Ones mamma, Giant Diablo, som sprang världsrekord i USA. Segern var värd 400 000 kronor.

– Hon var i bra form, jag sa att vi skulle komma hit och köra fortare än vad mamman till D'One sprang så vi får försöka med det, sa Walmann i vinnarcirkeln.

Magic Tonight svek

Sämre gick det för Magic Tonight som snabbstartade till ledningen från ett fint startspår, men Örjan Kihlström ville ge sig häst ett vilsamt lopp och släppte ledningen. Hästen var tidigt stum i steget, och orkade inte den sista biten utan slutade sist i loppet – långt efter vinnaren Flangan Memory som är en femåring efter Kadabra.

Trots Magic Tonights flopp så var experten Kevin Oscarsson inte speciellt orolig för kommande starter i USA.

– Han var inte på topp, men det sa ju Roger Walmann även innan. Han kommer gå framåt rejält med det här loppet i kroppen då han haft en lång flygresa och stått i karantän, sa Kevin Oscarsson i ATG-live.
 

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser