Till Startsidan 


Trav-Sveriges nya kärlekspar

Christoffer Wickman
2015-03-02


Foto: Kanal75

 

Kenneth Haugstad, 37, och Jeanett Walmann, 33, är trav-Sveriges nya kärlekspar.

Den 1 juni i fjol började Haugstad hos Roger Walmann – och snabbt fattade han och chefens dotter Jeanett tycke för varandra.

– Roger har inte sagt så mycket om det, så jag tror han tycker det är bra, säger Kenneth Haugstad till Trav365.Den 1 juni i fjol lämnade Kenneth Haugstad livet som catchdriver i Halmstad för att bli ny försteman hos Roger Walmann på Stallarholmen i Strängnäs utanför Stockholm.

Efter tio framgångsrika år i Halmstad med över 46 miljoner kronor inkört som kusk gick flyttlasset norrut.

Han blev Johan Untersteiners ersättare – då Johan valde att flytta hem till Halmstad och dra igång en egen träningsrörelse.

Nu berättar Haugstad om sitt nya liv hos Roger Walmann – samt om kärleken Jeanett Walmann.

”Han har inte sagt något negativt”

– Jag hade jobbat hos Roger i ett par månader innan jag och Jeanett blev tillsammans, det tog inte så lång tid. Vi hade känt varandra i många år tidigare, även om det då absolut inte var på det här sättet. Vi blev tillsammans kring sensommaren och hösten, säger Kenneth Haugstad till Trav365.

Jeanett Walmann är dotter till Kenneth Haugstads chef Roger Walmann, och arbetar också i stallet på Stallarholmen. Att jobba tillsammans med kärleken, är inget problem enligt Haugstad.

– Det är absolut inga problem, jag har ett eget stall, och hon och Roger jobbar i ett annat. Vi ses inte så mycket på dagarna, vi kör här, och dom kör där.

Vad säger Roger om ert förhållande?

– Han har inte sagt så mycket, men han har inte sagt något negativt i varje fall så jag tror att han tycker det är bra, skrattar Kenneth.

Bor ni tillsammans?

– Vi har två hus jag och Jeanett, men vi är tillsammans hela tiden, så man skulle kunna säga att vi bor ihop.

”Jag var lite osäker”

– Det känns som man får en sådan chans en gång i livet och jag kan inte tacka nej, de sa Kenneth Haugstad till Trav365 när flytten till Roger Walmann blev officiell. Att han valde att ta chansen, är inget han ångrar i dag.

– Jag tycker det är jättebra här hos Roger, och jag trivs jättejättebra. Jag tycker det är jättekul att träna hästar, och vi har mycket fina hästar och det är kul att träna fina hästar. Samarbetet mellan mig och Roger är alldeles utmärkt, och jag trivs mycket bra med honom och han verkar också trivas väldigt bra med mig.

När du tackade ja till jobbet hos Roger, trodde du då att du skulle finna kärleken och ha det så bra som du har det i dag?

– Jag var lite osäker, det var jag. Det var ett stort steg för mig att ta, jag hade varit catchdriver i två-tre år och bara kört lopp, och att flytta från Halmstad och lämna det som jag byggt upp där under tio år var givetvis ett stort steg. Men jag kände direkt att Roger hade jättetro på mig, och att det var mig han ville satsa på när Johan Untersteiner slutade. Roger sa till mig att han står bakom mig i allt, och det har gjort mig trygg. Jag har också lätt för att ta folk, jag har lätt att anpassa mig och jag är nog ganska lätt att samarbeta med så jag kom in i det snabbt och det har känts jättebra hela tiden.

”Det ser ljust ut”

Hur ser du på närmsta framtiden, både för dig och stall Roger Walmann?

– Jag kör mindre travlopp nu än innan, men det är ett naturligt steg då jag jobbar som jag gör här. Jag går upp tidigt varje morgon och sedan kör vi snabbt fram till 12.00 varje dag, och då orkar jag inte åka runt på trav varje kväll. Jag vill jättegärna köra lopp och det kommer bli mer nu i sommar och vår, och vi kommer få jättemycket starthästar. Det känns som m stallet kommer gå ett jättebra år, vi har många fina unghästar och det ser lovande ut, vi har mycket att ta av. Vi har mycket treåringar, och även mycket tvååringar så det ser ljust ut för oss, säger Kenneth Haugstad.

 

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser