Till Startsidan 


Skrattmatch för Walmann i korta E3 finalen för ston

Travnet
2010-08-20


Tamla Celeber vinner korta E3 finalen på nytt banrekord.
Foto: Mimmi Friedrich


Årets upplaga av E3 finalen för ston blev en enkel match för Tamla Celeber. Stoet vann på nytt banrekord och här kan Roger Walmann, Örjan Kihlström och Stall Courant ha något riktigt vasst att åka med framöver.Roger Walmann har verkligen format något extra i det treåriga stoet Tamla Celeber som imponerade vid kvällens E3 finalseger på Örebro. Segertiden blev 1.12,1a/1609 meter och Örjan Kihlström gav det treåriga stoet en perfekt resa i andra, tredje utvändigt.


Tempot var högt uppskruvat då Lutfi Kolgjinis Nice Kronos masserade ledande So Here I Am. Täthästarna var rejält märkta av det tuffa tempot och när Tamla Celeber kastade loss genom slutkurvan kunde bara en häst följa. Joakim Lövgrens Roxa Sisu satt slickad i rygg och bjöd rejäl strid upploppet ner, men vart segern skulle gå var det inget snack om.

Tamla Celebers segertid 1.12.1a/1609 meter var nytt banrekord på Örebro och tiden är bara en tiondel sämre än Bobtails svenska rekord. I och med kvällens seger har Tamla Celeber bärgat båda korta och långa E3 finalen för ston och kretsen runt hästen sparade inte på superlativen.

- Hon har gått bra hela tiden och Jockes häst var väldigt bra så det blev strid in på linjen. Hon har visat att hon är bäst i kullen så här långt och vi får se hur långt det kan räcka, sa Örjan Kihlström i segerintervjun.

- Hon är väldigt allround och hon är speedig, har styrka och är travsäker. Vi mötte en väldigt bra häst men det gick vår väg och hon var jättefin, sa Örjan Kihlström.

”Det är lite Giant Diablo varning över den här”


Roger Walmann har gjort sig känd som något av en expert på att träna fram unga ston som håller sig framme i årgångsloppen. Han drar sig inte för att jämföra Tamla Celeber med en av sina tidigare stjärnor.

- Det var en väldigt bra insats hon gjorde. Att bara kunna gå runt dem i tredjespår med skor visar att hästen är något alldeles extra, det är lite Giant Diablo varning över den här, sa Roger Walmann i vinnarcirkeln.

Giant Diablo vann precis som Tamla Celeber både korta och långa E3 för att sedan gå vidare till en internationell storloppskarriär med världsrekord inbakat i meritlistan. Huruvida Tamla Celeber utvecklas till en internationell stjärna återstår att se, men Walmann har att jämföra med.

- Jag har i alla fall inte tränar många treåriga ston som är bättre.

Hästen ägs av Stall Courant och Roger Walmann berättar om hur hästen kom i träning till honom.

- Det var Marcus Lindgren och han där bak som hittade hästen, säger Roger och pekar på Anders Ström innan han avslutar:

- Dom kom med hästen och sa att ”vi vill vinna lite storlopp” och sen satte dom den i träning hos mig.

Förstapriset i den korta E3 finalen var 650.000 kronor och tvåan i mål Roxa Sisu fick 325.000 kronor. Trea blev tappra ledarinnan So Here I Am som tjänade 165.000 kronor

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser