Till Startsidan 


Årssammanfattning 2011

2012-01-05


Först årsresultatet

Vårt årsresultat blev drygt 12.5 mkr fördelat på 840 starter.
Fördelningen blev 104/96/89 (1:a/2:a/3:e) med 13 i segerprocent.

Kommentar till resultatet

Vi är inte helt nöjda med resultatet och en del av förklaringen är att vi hade betydligt färre starter än föregående år beroende på att vi hade för få starthästar och lite för många yngre hästar. Vi har också medvetet sagt upp ett 20-tal starthästar sista halvåret som vi inte tycker räcker till.
Vi har inte heller varit så aktiv i det utökade lunchtravet.

Ser vi till segerprocenten har den bara sjunkit ett par procentenheter mot föregående år och så djäkligt dåligt är inte resultatet även om vi inte är nöjda.

Lite om hästarna

Tamla Celeber har varit den klart lysande stjärnan under året med flera storloppsvinster som bla Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och ett storlopp i Tyskland Grosser Preis von Deutchland.
Vi har också varit med i flera finaler i treårsloppen där Prawns varit den främste med ca 840.000kr till kontot.
Calamara Donna har också levererat bra i sin höga klass med över 0.5mkr inkört. Hon vann bla Hamburger Cup i Tyskland.

Upplägget Team Walmann

Samarbetet med Johan och undertecknad fortsätter som tidigare. Örjan är fortfarande förstekusk på hästarna men Johan får köra alltmer.
Johan körde totalt in 6.5mkr inkl 55 vinster(för Team Walmann och andra tränare)

Lärlingen Tino Ärling har fått köra allt fler lopp och visat god körhand och Jeanett har också klarat sig väl med sin ringa rutin.

Unghästcampen finns också kvar som tidigare på Sköldnora under "Bullens" ledning och Anders Ekfalk har hand om det veterinärmedicinska, Jocke Hedlund har hand om skoningen och Weinmann transporterar hästar och skötare.

Vi har sedan några månader tillbaka också anlagt en ny sandbana för ridträning som ett alternativ främst för lite äldre hästar. Vi har ännu inte kunnat göra någon grundlig utvärdering men vi tycker att vi kan se att vissa hästar piggnar till på den träningen.

Inför 2012

Vi tycker att vi nu har en bättre åldersfördelning på hästarna med fler starthästar och vi tycker generellt att vi höjt kvaiteten vilket vi tror kan ge en högre segerprocent och lite mera inkört under 2012.

Per idag har vi ca 124st hästar på träningslistan.
27st är 2år vilket vi tycker är en lagom nivå.
48st är 3år , 23st är 4år och 26st är äldre.

Treåringarna har per idag kommit längre i sin utveckling jämfört med tidigare år eftersom  vi har kunnat träna hästarna hårdare beroende på bra väderförhållanden men också på att vi ändrat lite i vårt upplägg.
Vi har tom startat upp med några tvååringar i höst och utan att pressa hästarna har vi tagit tre segrar genom Pojke Kronos, Artic Light och Jacqueline Roc . Ett tiotal ytterligare har kunnat starta men vi satsar som tidigare år inte på 2årsstarter med något eller några undantag.
Om vinterförhållandena bli bra fortsättningsvis räknar vi med att starta upp treåringarna i månadsskiftet Jan/Feb vilket då är ca 1 månad tidigare mot föregående år.

Ett antal av 4åringarna tycker vi har potential att vara med i de större unghästloppen under 2012.

Tamla Celeber kommer nu att få en rejäl vintervila och sedan en lång träningsperiod. Sedan får vi satsa på de större 5årsloppen i Sverige och tex Sto SM. Om allt fungerar bra planerar vi att ta ner henne till Franrike i höst där det finns fina pengar att köra om. En dröm vore att få ta ut henne i PDA 2013 men det är en bit kvar dit.

Det kan också bli aktuellt att ta ner ytterigare någon häst mot vintermeetinget i Paris till hösten.
Den gård som Tamla Celeber varit uppstallad på under sin sejour ägs av familjen Dubois och där finns allt man kan begära och lite till. Vi hoppas kunna hyra in oss på samma ställe om det blir aktuellt att åka.

Avslutningsvis vill jag tacka alla nya och gamla kunder och öviga partners för ett gott samarbete och för framtida segrar.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser