Till Startsidan 


Tamla Celeber är redo för årsdebut

Travnet
2011-03-20


Fjolårets gigant bland de treåriga stona är på väg mot start igen. Tamla Celeber planerar sin årsdebut till Axevalla 5 april.

Roger Walmanns Tamla Celeber hade en enastående treårssäong i fjol med tio segrar, en andraplats och en tredjeplats på tolv starter samt en nominering till Årets Häst. Säsongen kröntes med seger i Oaks på Solvalla i början av oktober – vilket också blev superstoets sista start för året.

Tamla Celeber, med nästan tre miljoner på kontot, går således en högst intressant fyraåringssäsong till mötes. Och den verkar ta sin början på Axevalla den 5 april.

– Jag planerar att årsdebutera henne i Första Testet till StoChampionatet. Jag och Örjan pratade igår och vi är överrens att det blir toppen med ett långlopp i årsdebuten. Jag körde jobb med henne idag och hon känns otroligt stark och fin. Planen är att vi ger henne två lopp innan det är dags för kval till Drottningens Pokal, berättar Roger Walmann på Courant.se.

Det aktuella loppet på Axevalla under banans V65-tävlingar den 5 april bjuder 50.000 kronor i förstapris och avverkas över 2.640 meter autostart.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser