Till Startsidan 


Roger Walmann: "Ohlsson körde på Tamla så han borde bli diskad"

Richard Hjellström
2011-09-04


Tamla Celeber lämnar banan efter Derbyt.


Foto: Tommy Andersson, ALN


Det blev stor dramatik över upploppet i årets Derby bakom vinnaren Beau Mec. Mitt på upploppet styrde Ulf Ohlsson ut ett spår med Amaru Boko och körde då på frambenen på Tamla Celeber som var ytterst nära att gå omkull. Hon lyckades dock hålla sig uppe på benen men galopperade.

- Det är väldigt synd att något sånt här ska hända och i den här typen av lopp, men jag tror att Tamla Celeber klarade sig bra. Hon har i alla fall inte fått några sårskador på benet, säger Roger Walmann en kort stund efter loppet.


Tamla Celeber, som var enda stoet som deltog i Derbyt, satt placerad i tredje par invändigt. Framför sig i loppet hade hon Amaru Boko.

Mitt på upploppet hade Örjan Kihlström sökt sig utåt ett spår med Tamla Celeber. Då styr även Ulf Ohlsson ut Amaru Boko och träffar Tamla Celebers framben med sitt sulkyhjul.

Det för till följd att Tamla Celeber är ytterst när att gå omkull, men hon lyckas hålla balansen men galopperar så klart.

- Det är väldigt synd att något sånt här ska hända och i den här typen av lopp då det nästan blir mer fokus på en sån här grej än på vinnaren. Ulf Ohlsson körde på Tamla så han borde bli diskad, säger Roger Walmann och får medhåll av hästens Marcus Lindgren och Courants vd Magnus Rundgren.

Så blev det dock inte. Amaru Boko fick behålla fjärdeplatsen. Däremot fick Ulf Ohlsson tre dagars avstängning och böter på 16.000 kronor för att grovt ha stört medtävlare.

Inga sårskador

En kort stund efter loppet verkar det som att Tamla Celeber har kommit undan påkörningen utan några blessyrer.

- Jag tror att Tamla Celeber klarade sig bra. Hon har i alla fall inte fått några sårskador på benet, men vi får väl se imorgon hur det verkar. Men som sagt, jag tror inte det ska vara någon fara av det jag kan bedöma idag, säger Roger Walmann som var klart nöjd med sin häst idag.

- Både Örjan och jag var nöjda då hon visade att hon är bra nog att konkurrera med hingstarna och hon var okörd i det läget som hon blev påkörd. Hon hade inte vunnit loppet ändå då hon inte hade fått fritt fram men det var väl en fjärdeplats som rök. Hon har nog knappast varit i bättre slag än vad hon är i idag, säger Roger Walmann.

Nu får Tamla Celeber åka hem och ladda om inför nya starter.

- Vi får gå igenom henne i veckan och så får hon lite vila. Sedan har vi ett fyraåringslopp i Tyskland i mitten av oktober som finns med i planerna. Däremot är hon inte med i Breeders´ Crown, säger Roger Walmann.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser