Till Startsidan 


Här krossar hon segermaskinen

Minimedia
2010-11-06


Johan Untersteiner och Stepping Space stoppade Viola Silas segerrad.

Spets och slut blev segerreceptet i finalen och segermaskinen hade ingen chans.

– Jag hade lite feeling att det skulle kunna gå, säger Untersteiner i vinnarcirkeln.

Fredrik Perssons undantagshäst, Viola Silas, var med sina 20 segrar på 21 starter stor favorit i Breeders Crown-finalen för 4-åriga ston på Sundbyholmstravet. Men det skulle bli ett tungt favoritfall redan i V75-1. Viola Silas fick tidigt positionen utvändigt om Stepping Space som snabbstartade och tog han om ledningen. Den utvändiga positionen har aldrig bekymrat Viola Silas tidigare, men under lördagen skulle det visa sig bli för tufft. När Johan Untersteiner och Stepping Space svängde in på upploppet som ledare, så var Fredrik Perssons stjärna redan slagen. Björn Goop och Pebbly fick lucka från rygg på ledaren, men segern var aldrig i fara. Stepping Space vann enkelt. För kusken Johan Untersteiner var det inte något oväntat.

– Jag har haft en liten förhoppning hela tiden. Jag hade lite feeling att det skulle kunna gå, säger han efter loppet.

– Jag hade en plan och det gick. När vi fick ledningen så tänkte jag köra så sakta det bara gick och köra de sista 200 metrarna. Det kändes riktigt bra i i sista kurvan, sa Johan Untersteiner.

”En fighter”
Tränaren till Stepping Space, Roger Walmann, gästade givetvis vinnarcirkeln efter segern.

– Det är en fighter, ett väldigt bra sto. Jag märkte att hon var något extra i kvalet till Stoderbyt. Sen i finalen så var det nära att vi slog Viola Silas. Det finns grejer att utveckla, hon är så pass startsnabb så hon kommer klara sig ganska långt upp i klasserna. Det här känns extra. Jag tyckte det var roligt att Johan körde henne, det var extra roligt, sa Roger Walmann efter storsegern.

”Fick stryk av en bättre häst”
Viola Silas orkade alltså inte efter ett tungt lopp. Fredrik Persson var så klart nedstämd efter debaclet men erkände:

– Jag fick stryk av en bättre häst för dagen. Hon var märkt i sista kurvan och då kände jag att det skulle bli svårt.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser