Till Startsidan 


Drottningpokalen: Tamla Celeber krossade motståndet från dödens

Travnet
2011-05-12


 

Tamla Celeber imponerade stort vid segern i Drottningpokalen.

Trots en passiv resa i dödens infriade Tamla Celeber favoritskapet i Drottningpokalen. Och den var en maktdemonstration i av den högre skolan kullens Drottning bjöd på. Örjan Kihlström visste vad han hade i tömmarna och litade fullt ut på sin primadonna.

När man hör den imponerande segertiden 1.13,0a/2140 så förstår man vilken bedrift Roger Walmanns fina fyraåring svarat för. Att gå utvändigt ledaren på en Open Stretch-bana kostar, och idag fanns det bästa vi har i hästväg med på startlinjen. Det läskigaste i sammahanget var att det inte ens blev hårt i mål.

”Det ska bara inte gå att vinna på det här sättet”


Det var lättsam stämning i Vinnarcirkeln och kretsen runt Tamla Celeber bjöd på sig själv. Stall Courant äger och på plats i vinnarcirkeln fanns en imponerad representant som fick frågan om hur det känns.

- Jag har vilopuls. Nej jag bara skojar, helt otroligt, sa hästens ägare Anders Ström i vinnarcirkeln.

- Jag trodde att det skulle bli svårt att vinna från utvändigt ledaren när det gick i 1.13,0 tempo. Det ska bara inte gå och vinna på det här sättet, sa Anders Ström.

”Vi köpte henne för ett korrekt pris”

Han berättar även om hur Stall Courant kom över kullens Drottning:

- Min kompanjon Marcus Lindgren som besiktar alla våra unghästar hittade henne på auktionen i stockholm och tyckte att det var en okej häst. Vi köpte henne för ett korrekt pris, sa Anders Ström.

Kajsa som skötte segerintervjun fick lirka lite för att få fram den exakta prislappen och konstaterade att Courant gjort en bra affär.

- 270.000 kronor, Anders Ström.

”Nu siktar vi på Elitloppet”


Även hästens tränare Roger Walmann var på strålande humör och bjöd rejält på sig själv i segerintervjun.

- Återigen står jag här och jag är tacksam för att jag fått chansen att träna en så fantastisk häst. Hon gillar att träna, har en fantastisk skalle, hjärta och lungor. Dagens prestation betyder att hon bara är bäst, att hon kunde gå utvändigt och vinna, sa Roger Walmann.

Sedan kunde han inte låta bli att skoja med Kajsa när han fick frågan om vad som blir nästa uppgift:

- Det är såklart Elitloppet vi siktar på, det är ju det alla talar om nu. Jag hoppas att norsken ringer strax. Nej skämt åsido vi siktar på Stochampionatet och några lopp däremellan, sa Walmann.

Örjan aldrig särskilt orolig

Örjan Kihlström berättar att han aldrig blev särskilt orolig under loppets gång och förklarar sitt taktikval i segerintervjun.

- På förhand hade jag helst sluppit hoppas sitta i dödens i 1.13 tempo. Men jag litar på henne, hon tål att göra en hel del jobb själv och kändes rätt så bra då de andra fått göra en del jobb själva. Det fanns funderingar på att försöka köra till, men det gick så fort i loppet. Jag var lite rädd för Popcorn Lavec, därför körde jag till lite innan vi kom in på open stretch, Örjan Kihlström i segerintervjun.

Segertiden blev 1.13,0a/2140 meter, en tiondel långsammare än löpningsrekordet som innehas av Viola Silas. Förstapriset i loppet var 897.000 kronor.

Segern var duon Örjan Kihlström och Roger Walmanns andra i Drottningpokalen. Tidigare har man även vunnit loppet med Giant diablo 2004.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser