Till Startsidan



 






Veckan som gick (V42)

Lars Vikström
2016-10-24


Gårdagens Breeders semifinaler på Solvalla blev en snackis. Banan var under all kritik efter en blöt söndag och många tyckte det var så dåliga och farliga omständigheter att man tom borde ha ställt in tävlingarna.

Nu blev det trots allt tävlingar och vi kvalade in 4st till finalerna om 2 veckor på Sundbyholm och det var Caddie Lisieux som efter en mycket tung resa gick undan från dödens till säker vinst för Kenneth. Phytagoras Face blev 4:a i sitt försök och är klar, Valley Brodda blev 2:a i sitt försök och är således klar samt Spoil Me som från spets fick släppa några före sig till slut men blev 4:a och är i final.

Vi hade nog räknat med lite bättre utfall av de vi startade men vi får delvis skylla på banunderläget som starkt missgynnade vissa hästar.

Trots allt har vi en representant i samtliga finalfält.

Veckan gav i övrigt två ytterligare vinster. Star Treatment avlade sitt maiden på Solvalla onsdag efter ett mycket starkt lopp från dödens med barfota runt om för första gången. Kenneth körde.

Samma dag imponerade Beppe AM stort vid sin vinst och han har verkligen hittat toppformen i höst. Örjan upp.

Sammanlagt körde stallet in 444.000kr i veckan.


Vi gratulerar hästägarna:

Deseks AB (Star Treatment)

Stall Chikh (Beppe AM)

SRF Stable (Caddie Lisieux)


Två mycket intressanta hästar anlände till oss i helgen från USA.

Det är 3årige hingsten Brooklyn Hill Muscle Hill-Brooklyn som var en av de bättre 2åringarna i USA i fjol med bla en 2:a plats i Peter Haughton Memorial.

Den andre är 2årige hingsten Live For Greatness Cantab Hall-Forever Graceful där ostartade modern är helsyster med Hambovinnaren Muscle Massive.

SRF Stable ägar båda.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.com



Annonser