Till Startsidan 


Inför "Upp till bevis": Walmann ska visa Kihlström hur Energy Ås ska skötas

Travnet
2010-07-07


Energy Ås här med Kihlström. På torsdag sitter tränare Walmann upp själv i loppet.
Foto: Mats Hansson, ALN


Upp till bevis är ett av många häftiga lopp under Sprintermästarmeetinget. Tränarna som normalt inte kör lopp drabbar samman i en prestigefylld kamp. Roger Walmann är alltid med i dessa lopp, han vann 2005 med Roger Hornline och nu provar han med svårbemästrade Energy Ås.

Energy Ås är ju som bekant en kapabel häst som dock alltid har nära till galopp. Det senaste året har han uppträtt mer stabilt och mognare än tidigare men att kalla honom stabil är dock tufft.

Nu har Walmann tänkt sig att visa vart skåpet ska stå, försteman Johan Untersteiner berättar hur snacket går i stallet:

- Chefen säger att han ska bevisa för Örjan och mig hur man ska handskas med Energy Ås. Han är riktigt självsäker och pratar om att göra en hel del balans- och utrustningsändringar, säger Johan med ett skratt och fortsätter:

- Han säger att han ska köra honom barfota runt om, utan check och med öppet huvudlag, alltså med ett vanligt träns. Det ska bli spännande att se, säger Johan.

Energy Ås har gått barfota runt om en gång, för ett år sedan på Eskilstuna. Då fungerade han inte alls. När det gäller övrig utrustning brukar han ju vara ganska instängd om man säger så.

- Vi får se om Roger står fast vid de här balans- och utrustningsändringarna då det närmar sig start. Hur som helst är Energy Ås bra i ordning så sköter han sig har han chans, säger Johan avslutningsvis.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser