Till Startsidan 


Hallå där Roger Walmann

Travnet
2010-03-15


 

Hallå där Roger Walmann, som igår tog fem tränarsegrar på Sundbyholms-travet utanför Eskilstuna. Grattis till den femlingen!

- Tackar.

Hade du räknat med att det skulle bli så många segrar till stallet?

- Nej, absolut inte. Jag har varit med för länge i den här branschen för att räkna med att det bara ska bli segrar, dessutom i dessa tider när vi har karledsproblem. Man hoppas på det bästa men fruktar det värsta. Men det var kul att det gick bra och det var överlag en positiv dag.

Var det någon av vinnarna som du var positivt överraskad över?

- Det ska vara Tamara Pepe som jag i så fall kan lyfta fram som en positiv överraskning. De andra vinnarna, Colombian Necktie, Helen Roc, City Hall och Wakopa Eagle är hästar som man hoppas ska kunna vinna och man är inte överraskade att de gör det. Överlag presterade alla hästarna igår som de skulle. Det var bara två som galopperade, men det fanns det andra förklaringar till och det berodde inte på att de var dåliga.

En av vinnarna igår var Colombian Necktie och kanske var det en lite extra skön seger med tanke på insatsen i starten före?

- Jo, det är klart på det sättet var han positiv igår, men jag sa efter förra loppet att jag trodde orsaken till den dåliga insatsen på Axevalla berodde på att han var less på att springa i spets. Det är klart att det är skönt att få ett besked som igår. Jag var inte främmande för att han skulle kunna vinna även om jag inte hade räknat med att han skulle slå en så pass bra häst som Scarlets Aino, som väl nu vissade sig vara lite ringrostig igår.

Har du planerat fortsättningen för Colombian Necktie?

- Jag är lite inne på att starta honom i ett lopp i Norge på Klosterskogens 800-metersbana i början av april, samma helg som Romme har V75. Det är 400.000 norska kronor i förstapris och det loppet kan passa bra. Han kanske hinner med att starta en gång före det på Solvalla i ett sprinterlopp, men det har jag inte bestämt ännu.

Verkar det bra med hästen idag?

- Absolut.

City Hall tog fjärde raka segern igår.

- Ja, för han väntar finalerna i Klass I, men det är ett väldigt långt meeting det här och finalen avgörs inte förrän 17 april, så han måste starta någon mer gång före det. Han kan jag dock inte matcha i V75 så vi får se vad det kan bli för lopp.

Fem segrar igår, är stallformen på topp nu?

- Stallet har öppnat året jättebra, men sedan kom de här med karledsproblemen och jag hoppas att det är förbigående nu. När det slog till hade vi dock många anmälda redan och flera av hästarna sprack det upp på i loppen och därav hade vi procentuellt ovanligt många galopper. Nu har vi börjat komma till rätta med detta problem och hästarna som anmäls nu och de flesta av dem som startar ska förhoppningsvis inte ha några problem, även om det fortfarande kan vara en och annan som det inte märks på förrän det startar. Jag tror att de flesta som startar den närmaste tiden kommer att kunna prestera som vi hoppas på även om vi då kanske procentuellt kommer att ha några färre startande mot normalt.

Hur ser du på resterande delen av veckan? Är det någon häst som du vill lyfta fram och som du tror lite extra på?

- Jag har inte hunnit kolla så mycket längre än till Solvalla på onsdag, men där tycker jag Proud Philip såg ut att ha ett fint och lämpligt lopp. Han duger bra i klassen.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser