Till Startsidan 


Walmann till attack mot yngre kuskar

2009-12-01


- De unga i travsporten är bara intresserade av att köra lopp.
Den dräpan mot de unga i trav-Sverige kommer stortränaren Roger Walmann med.
Och han är orolig för sportens framtid...

Det är i det senaste numret av norska Trav och Galopp-Nytt som Roger Walmann alltså går ganska hårt åt de ungdomar som idag kommer fram i dagens travsport. Som han tycker mest är intresserade av att köra lopp.
Han menar att man helt enkelt inte blir en duktig hästkarl bara genom att göra detta, utan att man måste ha en känsla för djuret också. Och att de unga som kommer fram idag inte är intresserade av att träna häst.


"Orolig för sportens framtid"
Till Travronden utvecklar han resonemanget och tycker att reglerna i Sverige är för mesiga:
– Nu kan en av mina lärlingar sitta och köra lopp mot en av de hästar jag tränar, det kan bara inte vara rätt. Jag tycker att man borde vara lärling i tre år och och bara köra åt tränaren man är anställd av innan man får köra åt någon annan. Då borde man förstås inte få köra
lopp mot sin arbetsgivare, menar norrmannen Walmann.
Och säger vidare man måste återinföra lärlingssystemet på ett vettigt sätt. Att de unga måste lära sig djuret innan man börjar köra lopp.
Han oroas helt enkelt över framtiden inom travsporten.
– Om alla ska bli catchdriver finns det till slut inga hästar att köra. Någon måste väl träna hästarna också, säger han vidare till Travronden.
Och avslutar:
– Jag klarar mig nog till jag ska sluta med det här, men jag är som sagt orolig för sportens framtid.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser