Till Startsidan 


Fin kväll för Johan och Åke

Travnet
2009-10-11


Johan Untersteiner och Åke Lindblom hade båda fina framgångar på Örebrotravet på fredagen. Johan tog en trippel vilket är imponerande med tanke på att han bara körde tre lopp medan Åke visade upp två fina unghästar som triumferade.

Johan inledde kvällen med Shalom som var av med ledningen men ledaren galopperade och då kunde Shalom hålla upp täten. Det var nog väldigt viktigt för henne eftersom hon fortfarande är ganska krånglig. Nu kunde Untersteiner dra i 1.18-tempo runt om och då var stoet helt överlägsen.

Nästa vinnare för Johans del var Mellby Ticket som han serverade ett fint lopp i andra ut och för att i tid knäcka ledaren som fått bestämma attackerade han 700 kvar. Sista biten var också Mellby Ticket klart starkast.

Sedan var det dags för Godspeed Jobie som vann trots galopp i slutsvängen. I det läget satt han fast men i och med galoppen löste det sig och Godspeed Jobie kunde speeda till lätt vinst. Samtliga vinnare tränas av Roger Walmann och dessutom var det första segern för trion som samtliga är tre år.

Åke Lindblom inledde med läckra Times Square som från ledningen stack undan med 1.14,5 sista varvet. Tvååringen är obesegrad och Åke jämför henne med sin unghäststjärna Gatzy Lavec som var topp tre i landet då hon var två år.

Nästa vinnare för Åkes del var Winning Love som fick ett fint lopp och avgjorde lätt trots att han mötte äldre konkurrenter. Winning Love gör inte bort sig om det är så att han på pengar kommer med i Breeders´ Crown-semifinalerna i slutet av denna månad.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser