Till Startsidan 


MÄLSÅKER FRISKFÖRKLARAT

2009-05-25


Det är med stor glädje som jag kan meddela att det kvarkasmittade stallet på Mälsåker åter är i full funktion.
Stallet har varit stängt i 3 månader och det har naturligtsvis varit jobbigt för alla berörda.
Samtliga 3åringar utom ett par har varit drabbade av kvarkasmittan med hög feber i flera dagar. En del har haft en böld som givit ett stort sår på halsen. Detta är också ett kvarkasymton. De äldre hästarna har inte varit lika hårt drabbade och en del har klarat sig helt utan symton.

Ett antal hästar från detta stall är nu redo att börja tävla igen. Eftersom det finns många 3åringar i stallet kommer det också att kvalas mycket den närmaste tiden på Solvalla men även på Sundbyholm.

Vi hoppas att detta avbrott inte skall behöva betyda så mycket sett till insprugna pengar fram mot årsskiftet. Eftersom hästarna har tränats under perioden utom då de haft sympton, har de fått mera jobb i sig för ett längre tävlande under året. Vissa 3åringar kanske också har mått bra både mentalt och fysiskt av inte börja tävla tidigt på året. Säsongen för treåringar är som ni vet mycket lång.

Tack till er hästägarna och personal för den goda förståelsen av vad som varit.

/roger

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser