Till Startsidan 


Stall Walmann på gång igen efter isoleringen

Per-Anders Johansson Travnet
2009-03-11


Efter ett par veckors isolering på grund av kvarka på gården Mälsåker är Roger Walmann med på banan igen. Under onsdagen har han en häst till start och på söndag på Solvalla startar han fyra hästar.

Vi kollar med tanke på detta med Roger Walmann för att få reda på hur läget är med hästarna och ur det ser ut i stallet.

- En avdelning av fyra här på Mälsåker är fortfarande isolerat. Där står 55 hästar så det är ungefär hälften av hästarna på gården. Fyra, fem hästar blev sjuka vid utbrottet, två av dem blev sämre än övriga men det har ändå gått ganska bra och för dagen ser det stabilt ut, säger Roger Walmann.

Att ha så mycket hästar på samma gård måste vara ett stort problem då något så smittsamt som kvarka drabbar hästarna?

- Det är klart men vi tog väldigt allvarligt på det och gjorde allt vi kunde göra på en gång. Ingen personal får gå mellan avdelningarna och hästarna får givetvis inte komma i kontakt med varandra, de får inte ens träna samtidigt, berättar Roger.

Delar av stallet är redan igång efter två veckors isolering, hur tror du det här slår på stallet framöver?

- Förhoppningsvis ska det inte skada oss så allvarligt. Mitt i eländet ser vi ganska ljust på situationen eftersom det inte blev så många hästar som blev sjuka, än i alla fall. Det var tur i oturen att det kom nu och inte veckan före Derbyt eller mitt i högsäsongen, säger Roger Walmann avslutningsvis.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser