Till Startsidan 


Solvalla 4 februari: Superior Dust ohotad från spets

Daniel Olssom Travnet
2009-02-04


Superior Dust kontrollerade fältet i V64-1.


Todde du att Superior Dust skulle leda hela vägen i V64-1? Då var det en fullständigt korrekt analys. Roger Walmanns sto visade toppformen då hon passerade en miljon inkört.

Som så ofta förr var det Örjan Kihlström som skötte spakarna bakom Superior Dust och sin vana trogen blixtrade hon till bakom bilen och tog med detsamma hand om ledningen medan Quantum Joyride fick beskedligt nöja sig med ledarryggen.

Loppets favorit på toton var Timo Nurmos finske derbytvåa Bob Hope som här gjorde sin andra start efter några månaders vila. Jorma Kontio satt i sulkyn bakom den nu femårige Kramer Boy-sonen som fick inleda sprinterloppet med en dryg förstasväng från sitt sjundespår bakom vingen.

Superior Dust trivs i ledningen

Superior Dust nådde första 500 efter raska 10,0 och hade då strax innan fått Bob Hope utvändigt om sig. Vid kilometerpasseringen fick Kihlström ner tempot till 14,3 och ledaren såg fortsatt riktigt vass ut i sin favoritposition. Samtidigt inledde attackerna från kön men hästarna från de bakre regionerna skulle aldrig ha med utgången av loppet att göra.

I stället var det Bob Hope som var den som enträgnast uppvaktade Superior Dust, men skulle det visa sig förgäves. Superior Dust stack undan med någon längd sista biten och vann på ett riktigt mersmakande sätt på 1.13,6a/1640. Hela tiden i rygg travande Quantum Joyride, i dag med Goop J:r, drogs med till silverplatsen, till synes med alla krafter i behåll. Bob Hope fullt godkänd som trea efter en rätt så tung inledning i spåren.

– Hon är trevlig och fin att köra och hon har aldrig några dumheter för sig. Hästen är snabb ut bakom bilen och det ska mycket till att någon ska kunna svara ut henne. Bob Hope fick en ganska jobbig första kurva och det var väl det till viss del som avgjorde, sade Örjan Kihlström.

Sexåriga Superior Dust tog här sin femtonde seger totalt i karriären och sin andra för året. I och med segern och förstaprisets 70.000 kronor passerade hon härmed en miljon kronor i insprungna pengar i karriären.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser