Till Startsidan 


Colombian Necktie vann i Paris

Travronden.se
2009-01-04


Foto: www.pmu.fr 

Efter en maximal styrning av Örjan Kihlström hann Colombian Necktie fram till seger med nos i Prix de Lille (€90.000) på Vincennes på söndagen.

Colombian Necktie öppnade snabbt bakom bilen och tog direkt hand om ledningen, för att kort senare släppa Le Retour (e. Sebrazac) och Jos Verbeeck förbi sig. Positionsväxlingen var dock inte över med det, eftersom Colombian Necktie kort senare återtog ledningen.

Efter en 1.10,1-öppning första 500 meterna övertog loppets favorit Nelumbo (e. Corot) och Franck Blandin ledningen 1.300 kvar. I rygg ledaren satt det svenska ekipaget sedan kvar till slutsvängen. Otello Pierji (e. Buvetier d'Aunou) och Michel Lenoir svepte 700 kvar till ledningen, men i samma stund gick Nelumbo ut i dödens och Colombian Necktie fick således tillbaka positionen i rygg på ledaren.

I slutsvängen gled 2006 års svenske derbyvinnare ut i rygg på Nelumbo. Örjan Kihlström lät sin häst sitta kvar i denna rygg i det längsta - en bra bit in på Vincennes upplopp - innan han veks ut för anfall. Precis på mållinjen kopplade Colombian Necktie ett litet grepp och vann loppet med en nos tillgodo på Nelumbo. Båda hästarna travade 1.12,3a/2.100 meter. Belöningen blev 45.000 euro. Colombian Necktie delade ut tolv gånger pengarna som vinnare.

- Colombian Necktie var tillbaka i riktigt bra form idag. Han kanske behövde lite tid på för att acklimatisera sig här nere, helt enkelt. I och med senaste insatsen ville jag ändå ge honom ett lite försiktigt lopp och som det blev kört löste det sig helt perfekt, sade Örjan Kihlström efter loppet.

- Hästen kändes fin och stark hela vägen och det var så klart tacksamt att vi kunde sitta kvar i rygg så pass länge. När vi skar mållinjen kände jag att vi hade vunnit. Det var så klart skönt att få visa hur bra Colombian Necktie egentligen är, efter senaste loppet då han inte var sig själv.

Nästa start?
- Det är inte helt bestämt vad nästa uppgift blir, men det mesta talar för att han startar i Prix du Luxembourg lördagen den 24 januari, sade Örjan Kihlström.

Se loppet:
http://www.youtube.com/watch?v=RYwxJvqVXUQ

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser