Till Startsidan 


Norges bästa fyraåring till Walmann

Ola Johansson / Kanal 75
2008-12-16


Norske derbyvinnaren Lucky Buck, på bilden tillsammans med Vidar Hop, ska gå i träning hos Roger Walmann. Foto: Lars Jakobsson.

Norges bästa fyraåriga travhäst, derbyvinnaren Lucky Buck, ska gå i träning hos Solvallas Roger Walmann.

Tanken var att Lucky Buck skulle prova lyckan hos Ulf Nordin i Frankrike i vinter och han var också anmäld till miljonloppet Criterium Continental som körs på Parisbanan Vincennes på söndag. Men de planerna är nu ändrade och istället ska hästen gå i träning hos Roger Walmann.
- Efter lite mer efterforskningar har det visat sig att Lucky Buck har väldigt begränsat med lopp i Frankrike i och med att han vunnit derbyt (grupp I-lopp). Roger Walmann var väldigt intresserad av att träna Lucky Buck och hästen har många fler startmöjligheter i Sverige. Dessutom har Roger erfarenhet av att skicka hästar till Frankrike, och därmed får Lucky Buck helt enkelt följa Rogers upplägg om vi ska försöka i frankrike med honom, säger ägaren Tor Birger Krageboen, som köpte Lucky Buck så sent som för ett par veckor sedan.

Lucky Buck har hittills i karriären vunnit 12 av 22 lopp och sprungit in cirka 2,4 miljoner kronor.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser