Till Startsidan 


Sensation i guld då Barfine Player vann

Daniel Olsson Travnet
2008-12-13


Adams Hall, Harmonic Silvio eller Passionate Kemp? Kanske rent av Thai Tanic? Ungefär så gick spekulationerna kring Färjestads gulddivision. Men femtioddsaren Barfine Player satte all expertis på plats.

En hel del hade skrivits, tänkts och tyckts gällande taktik och slutsegrare i gulddivisionen men väldigt få satt på den slutliga lösningen. Att Barfine Player skulle skrälla till med seger var en överraskning även för kusken Johan Untersteiner.

– Det är klart jag är överraskad men hon har visat jättefin form sedan hon kom tillbaka från sin gaffelbandsskada, berättade unge Untersteiner i vinnarcirkeln.

Som de flesta hade trott var det Harmonic Silvio som problemfritt kunde hålla ledningen från sitt innerspår men Jorma Kontio hade inga som helst planer på att svara Svanstedts Adams Hall då denne kom farande och favoriten Adams Hall satt i ledningen redan ur första sväng.

Thai Tanic ledde anfallet

Då Adams Hall rundade första kilometern efter 16,7 kändes det mesta ganska glasklart för ”Svanens” sjuåring men då attackerna satte igång från kön in i slutkurvan så såg ledaren plötsligt inte fullt lika morsk ut. Björn Goop ledde anfallet då han lämnade tredje utvändigt med Thai Tanic som kom fort fram och hade Barfine Player kloss an i rygg.

Först in över Karlstadsovalens vintriga upplopp vred Untersteiner på för fullt med den av Roger Walmann tränade femåriga märren Barfine Player i fjärdespår och det hela bet förvånansvärt bra. Adams Hall kämpade ridderligt men kort före mål var sensationen bara att bekräfta som ett fatkum; Barfine Player hade segrat.

Tänt till extra som femåring

Adams Hall höll dock med mycket knapp marginal undan för Thai Tanic som gjorde ett starkt sista halvvarv i spåren. Barfine Player har tävlat i hårdaste årgångskonkurrens hela karriären och var bland annat fyra i Drottning Silvias Pokal i fjol, men nu som femåring verkar hon ha blivit ännu en klass vassare och lade ytterligare 150.000 kronor till segerkontot i denna hennes tredje årsseger på tiden 1.15,1a/2140.

– Hon har haft jättefin form men jag tänkte att hon skulle hänga med här och få hyggliga slantar. Jag fick prova i rygg på Thai Tanic och hon kändes bra i sista svängen och när jag vek ut henne så fick jag lite segerförhoppningar, sade Johan Untersteiner.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser