Till Startsidan 


STALLSURR 2008-11-10

2008-11-10


Vi kommer from idag regelbubdet informera om stort som smått
från stallet under rubriken STALLSURR.

Det är full fart på verksamheten både på Mälsåker och Sköldnora. Antalet starter kommer nu att minska då många hästar som varit igång under året får lite vila inför vinterträningen. Unghästprofilen är påtaglig i stallet.Vi har tex 62st 2-åringar.
Johan går nu tränarkursens sista veckor på Wången. Han är åter i stallet i månadsskiftet nov/dec.
När han sedan tar ut licensen får framtiden utvisa.

Veckan som gått har inte varit någon större hit. Vallastarterna 5/11 gav ingen utdelning. Ett par goda prestationer
fick vi dock se i Örebro 6/11 av två treåringar, nämligen debutanten Daytona Ås och Livi Doll.
V75 dagen på Gävle blev inte vad vi hoppades på. En mycket dålig/tung bana spolierade säkert chanserna för några av våra hästar.
De två som får godkännt är Elvira (3:a) och Frascati (2:a)
Veckan avslutades dock med två segrar av två starthästar på Solvalla 9/11. City Hall i första starten i vår regi och Wonderful Ås tog andra segern på
fyra starter. Veckoresultatet blev kanske ok till slut.

Nova Brodda har i veckan gått ur stallet. Boxen efter Nova B fylldes snabbt upp med en fin 3åring Picture Of Muscles som Hans Adielsson tränat tidigare.

Calamara Donna är nu opererad i halsen och blir konvalescent några veckor. Vi övervägde att operara i början av året men så blev inte fallet.
Hon har trots detta presterat fantastiskt bra med 1.5mille på kontot.

Colombian Necktie tränas för fullt och är snart ute på tävlingsbanan. Vi kommer att satsa på vintersäsongen där vi tror att han fungerar bäst.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser