Till Startsidan 


VART ÄR VI PÅ VÄG!?

2008-10-31


Har funnit på senare tid att vissa banor ex) Sundbyholm och Mantorp skrivit ut propositioner till flera lopp under tävlingsdagar med 5000kr i 1:a pris. Tendensen är att fler och fler banor börjar med detta ofog. Detta är för mig helt förkastligt. Det finns ingen möjlighet för ägare att få ekonomi med dessa prispengar. Transporter, traktamenten, utselningsavgifter, körsven och tränarprovision äter upp hela vinstbeloppet. Med ett 3:e pris blir det till och med förlust. Jag anmäler i princip inte till dessa lopp. Tiden får i stället disponeras på annat av vikt.

Det är pinsamt att man 2008 i Sverige som är en stor och stark travnation med 11miljarer i spelomsättning skriver ut ovan nämnda propositioner.
Det är en annan sak om P21-lopp skrivs ut som tidigare, där starterna primärt är knutna till att förbättra poängen för hästen.

En annan förändring till det sämre som jag sett på senare tid är att vissa banor i vissa lopp har en "haltande" prisskala.
Till och med kval och semifinalerna i Breeders Crown har denna förhatliga skala. BC-dagarna har ett ambulerande Team som kostar pengar, så om nödvändigt kan BC-banan med sin ordinarie personal klara av arrangemanget för att få en normal prisskala.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser