Till Startsidan 


Walmann: "Helt nöjda med Tamla Celeber"

Travnet
2011-11-10


Det blev en sjätteplacering för Tamla Celeber i stoets debut på Vincennes. Tränaren Roger Walmann är helt nöjd med sin stostjärnas insats.

Tamla Celeber gjorde debut på den franska nationalarenan Vincennes under eftermiddagen i loppet Prix Marcel Laurent. Efter att tagit ledningen från början blev det sedermera tredje inner och slutligen en sjätteplats bakom vinnaren Main Wise As.

– Vi är jättenöjda med hästen, det blev precis så som vi ville att det skulle bli och är helt nöjda med det lopp hon gjorde, säger Roger Walmann till travnet.se kort efter loppet.

Tamla Celeber fick sent fritt över upploppet och klockades till 1.12,6a/2100 – inte långt från tredjeplatsen. Faktum var att både trean, fyran och femman i loppet noterade samma tid. Main Wise As stannade på 1.12,2.

– Hon fick inte helt fritt till slut och hade säkert kunnat bli trea med lite tidigare lucka, hon var inte helt tom i mål. Hästen var snabb ut också och såg riktigt bra ut i uppförsbacken, så det är extra plustecken. Men det viktigaste är att hon såg bra ut och inte var helt bottnad i den här starten. Det var bara några dagar sedan hon kom ner hit och vi forsätter med henne i Frankrike som planen har varit.

Fler lopp på fransk mark att vänta framöver för Tamla Celeber således.

– Vi får kolla igenom henne nu men tanken är att vi kanske ska starta henne i ett lopp den 26 november här nere, men inget är bestämt ännu, säger Roger Walmann.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser