Till Startsidan 


V75: Tino Ärling - vilken lärling

Robin Johansson
2013-11-16


Tino Ärling fick uppleva karriärens största seger när han satte dit Kaiser Broline i klass I-finalen.
Foto: LARS JAKOBSSON

 

STOCKHOLM. En lärling satte proffsen på plats och bröt favoritparaden.
Tino Ärling var överlycklig när han tog sin första V75-seger bakom familjeägda Kaiser Broline.
- Jag har tittat på V75 varje vecka så länge jag kan minnas, så får man stå här själv. Det känns ganska overkligt, sade lördagens skrällmakare på Solvalla.

Pang till ledningen, släppa direkt och vissla förbi till slut.
Att Kaiser Broline sprang runt klass I-finalen i händerna på fältets i särklass minst rutinerade kusk gick inte att ana från sidan.
Istället var Tino Ärlings styrning snarast ett skolboksexempel på hur man serverar sin häst en optimal resa.
För knappe 40-oddsaren Kaiser Broline gav det precis den motivation som behövdes för att bruka alla krafter och bli V75-finalernas stora knall.
- Jag kan inte sätta ord på det här. Att lilla jag ska vinna V75, det tror man inte alla gånger som människa. Det är stort. Jag har tittat på V75 varje vecka så länge jag kan minnas, så får man stå här själv, sade den 27-årige lärlingen som hivade iväg körspöet i pur glädje när han passerade mål.
- Jag har jobbat hos Roger Walmann i sex år, trivs jättebra och har lärt mig väldigt mycket. Bland annat att man ska rycka norsken (huvudlaget) tidigt på hästar som är lite veka till slut. Därför drog jag den redan 800 kvar, hade jag väntat till 200-300 kvar som man brukar hade han nog blivit tvåa-trea som vanligt, förklarade Ärling ínnan han omfamnades lyckliga familjemedlemmar.
 

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser