Till Startsidan 


Kan ta historisk trippel och vinna över fem miljoner

2013-09-27


 Foto: Kanal 75

5 154 860 kronor – det är vad  Roger Walmann teoretiskt kan ta hem i Grand Prix de l’UET, Svenskt Trav-Oaks och Svenskt Trav-Kriterium.

Möjligheten finns.

– Kan jag vinna ett av de tre loppen så är det jäkligt bra.

Roger Walmann har gjort sig känd som ”stoexpert” och i Oaksfinalen har han med tre hästar.

– Alla mina tre skulle kunna vinna Oaks om de får sina lopp.

Det här med ston... Walmanns senaste stora stjärnor är Giant Diablo och Tamla Celeber.

– Jag vill bevisa att jag är en bra tränare rakt igenom. Inte bara ”en duktig stotränare”. För det är fel.

Snart kommer hingsten

Det går väldigt bra för stallet och Roger har nått den nivån att han numera själv kan välja vilka hästar som det ska satsas på.

– Jag får fylla på med fantastiska hästar hela tiden. Nu får vi välja och köpa hästar själv. Det är väldigt spännande.

Visst väntar vi på en ny stjärna från stallet. Helst en hingst.

– Ja, det kanske fattas en jättebra hingst. Men det kommer att komma, det garanterar jag. Jag att jag inte skulle kunna träna en hingst.

Läs alla rapporter om söndagens V75-hästar NEDAN.

Martin Berg


Oaks:

2 D’One (Örjan Kihlström) ”Har normalt sett en väldigt bra chans. Ska jag vara helt ärlig så hoppas jag både för hästens och ägarnas skull att hon är bra för dagen och kan vinna det här. Hon är hästen att slå i loppet om hon har sin bästa dag. Jag tycker att hon står på tur för att vinna ett stort lopp. Hon har ändå visat att hon är en av de absolut bästa i kullen. Givetvis hade det varit roligt om hon kunde vinna”, säger Roger Walmann.

 

5 Mellby Briolett (Johan Untersteiner) ”Är inte så mycket sämre än D’One. Står lite sämre till, så det kommer an på vad som händer efter några hundra meter. Det är en klar outsider enligt mig”, säger Roger Walmann.

 

11 Mythical Fortune (Torbjörn Jansson) ”Är jag helt inne på att hon är mycket, mycket bättre bakifrån. Spåret är självfallet ett hinder men hon ska gå bakom där. För att bruka sin kortspeed på 300-400 meter. Så allt beror på vad som har händt de första 1 500 meterna”, säger Roger Walmann.

 

Europaderbyt:

10 Noble Knight (Örjan Kihlström) ”Har ett smygläge. Hoppas att det blir körning. För då slår han en del till slut på sin kortspeed. Blir kanske svårt att vinna men vi får hoppas att det händer saker och ting. Gick bra in i mål senast efter lucka”, säger Roger Walmann.

 

Kriteriet:

11 Carelin (Johan Untersteiner) ”Är en outsider. Nu slipper han att göra grovjobbet själv. Gör någon annan det åt honom nu och det stämmer till så kan han vara med och kriga om segern”, säger Roger Walmann

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser