Till Startsidan 


Tamla Celeber mot avelsboxen

Robert Okpu
2013-07-22


22 segrar har det blivit hittills. Tamla Celeber med, från vänster: kusken Örjan Kihlström, tränaren Roger Walmann, delägaren Anders Ström och Magnus Rundgren i Stall Courant.
Foto: THOMAS BLOMQVIST
 

STOCKHOLM. Superstoet Tamla Celeber kan ha gjort sin sista start.
Nu har hon lämnat sin tränare Roger Walmann.
- Roger har gjort ett fantastiskt jobb med henne, men nu går hon i träning hos Marcus Lindgren och hon går till avel nästa år, berättar delägaren Anders Ström (Stall Courant).

Sexåriga Tamla Celeber har hittills tjänat 8,2 miljoner kronor i karriären.
- Jag har pratat med Roger Walmann, och efter hennes Nordamerika-resa i fjol och segern i Breeders' Crown i Kanada känner han att det inte riktigt är samma häst, berättar Unibet-grundaren och delägaren Anders Ström (Stall Courant).
Tamla Celeber går nu hem till delägaren och travtränaren Marcus Lindgren i Halmstad, som fortsättningsvis kommer att stå som tränare.
- Det var Marcus som hittade henne på Elitauktionen 2008. Skulle han känna att hon känns fin kanske det blir någon start framöver, här hemma eller i Frankrike. Men favoritoddset är på att det är färdigtävlat och målsättningen är avel nästa år.
Tamla Celeber vann - bland mycket annat - E3 två gånger, Drottning Silvias Pokal, Stochampionatet och EM för ston.
Har ni valt hingst till henne?
- Nej, det diskuterar vi fortfarande. Huvudspåret har varit Ready Cash, men det är inte alls bestämt, säger Anders Ström.

 

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser