Till Startsidan 


V86: "Kärleken till hästarna min främsta drivkraft"

2013-06-12


Roger Walmann kunde på onsdagen räkna in sin 2 000:e tränarseger på svenska travbanor.

STOCKHOLM. Hösten 1991 lämnade han Norge för en karriär som travtränare i Sverige.

På onsdagen jubilerade Roger Walmann med sin 2 000:e seger på svensk mark.

- Jag älskar hästar. De ger mig så otroligt mycket och har alltid ställt upp för mig. Kärleken till hästarna är min främsta drivkraft, sa Solvallatränaren.


Inför onsdagens tävlingar på Solvalla stod Roger Walmann på 1 999 tränarsegrar på svensk mark och med åtta hästar till start inom V86-spelet var det ingen skräll att jubileumsseger 2 000 kom den här varma sommarkvällen.
Hästen som fixade jubileet var Pantholops, som svarade för en mycket tapper insats i V86-3. Kusken Örjan Kihlström hamnade på vingel från början och Pantholops tvingades vandra i tredjespår hela första varvet innan hon kom ner utvändigt stallkamraten Dont Wear Pjs i ledningen. Men Örjan Kihlström var inte nöjd med den positionen heller och fortsatte resolut mot ledningen.
- Det hade gått ganska fort i början och Dont Weasr Pjs kan bli lite pigg när hon går i ledningen på 2 140 meter, så jag chansade att han skulle släppa, sa Örjan Kihlström.
Väl i ledningen fick Pantholops omgående massage av True Advantage, men trots det tuffa loppet höll hon undan till en lika säker som imponerande seger.
- Det var väl en värdig jubilar, tycker jag. 2 000 segrar och det bara i Sverige, en otrolig prestation av Roger, han var ju några år också när han kom hit, sa Örjan Kihlström om Solvallas framgångsrike norrman som nyligen fyllde 60.
Roger Walmann själv kommenterade den historiska segern så här:
- Att nå 2 000 segrar som travtränare känns overkligt. Det hade jag aldrig i min vildaste fantasi vågat tro när jag kom till Sverige för snart 22 år sedan.

...och seger 2001
Roger Walmann kunde räkna in ytterligare en imponerande seger när Overtaker By Sib avgjorde V86-5 med en mäktig långspeed sista 600 i tredjespår tillsammans med Johan Untersteiner. En lyckad halsoperation, barfotabalans och första starten i jänkarvagn, var några delförklaringar till rekordsänkningen till 1.12,6 över sprinterdistans.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser