Till Startsidan 


Banrekord av Simb Ruby

Andreas Alm
2012-09-16


Efter det inledande svenska rekordet i monté i första loppet så följde Simb Ruby upp med banrekord i det efterföljande loppet och gjorde det på ett riktigt imponerande vis.


Simb Ruby har mest gjort sig känd som en häst som brukar smyga med och spurta vasst, men idag visade hon upp helt andra kvalitéer. Hon fick i stort sett gå utvändigt om ledande Cruise Speed hela loppet, men kunde trots det vinna säkert på topptiden 1.10,9a/1.640 meter autostart, vilket var nytt banrekord för äldre ston på Åby.

– Hon har varit riktigt bra på sistone, även om hon var sämre senast på Bergsåker. Det tror vi berodde på att banan var för hård att köra barfota på. Idag var banan mycket bättre, sa kusken Johan Untersteiner.

True Advantage spurtade bra till andraplatsen och sedan kom det ytterligare två Walmann-hästar på de efterföljande placeringarna, Dont Wear Pjs och Calamara Donna. Cruise Speed stannade helt i ledningen med halvvarvet kvar och drog med sig Conchita Exclusive bakåt.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser