Till Startsidan 


Pojke Kronos mot italienska Derbyt

Markus Jalsborn
2012-09-13


Nästa lördag avgörs kvalen till det italienska Derbyt för treåringar. En som syns i startlistorna är Roger Walmanns Pojke Kronos.

Totalt kommer tre kvallopp att köras till det italienska Derbyt nästa lördag. Tolv hästar är med i varje försök där de fyra främst placerade tar sig vidare till finalen som avgörs den 7 oktber.

Från svenskt håll dyker två treåringar upp. Lutfi Kolgjini har sin Palomar L.B. med i det första uttagningsloppet. Fyraåringen drog bricka åtta bakom bilen, vilket inte behöver vara helt fel då det innebär bakspår i Italien eftersom det enbart är sju hästar bakom bilen i första ledet.

Dock stöter han på den italienske kulltoppen och förhandsfavoriten Pascia' Lest (e. Varenne) i sitt försök, som har vunnit nio av karriärens tio starter och tagit sex raka grupplöpnings-triumfer.

För Roger Walmanns Pojke Kronos (e. Donato Hanover) blev det desto roligare. Han startar nämligen från spår tre bakom bilen i det andra uttagningsloppet och bör ha goda chanser att kvala in till finalen.

En sista strykningsomgång återstår, den är på måndag, men som det ser ut nu får Sverige alltså med två representanter i de italienska Derbykvalen nästa helg.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser