Till Startsidan 


V75: En magisk segerdans värd 600 000

Anders Nilsson
2014-07-14


Magic Tonight vann årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp. Tränar gör Solvallas Roger Walmann och i sulkyn satt Johan Untersteiner.

 

STOCKHOLM. Magic Tonight vann årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp med 600 000 kronor till vinnaren. Men inte nog med det. Han kunde samtidigt räkna in en biljett till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
- Han bara dansar fram på banan och det är en verklig njutning att sitta bakom, en finare häst än så här går inte att köra, berömde Johan Untersteiner.


De flesta hade spekulerat i en utdragen spetskörning, men när Democrat galopperade var det aldrig något snack, Magic Tonight närmast gled till ledningen och sedan var i princip all spänning över.
- Det kändes fantastiskt bra efter 50 meter när jag förstod att vi skulle komma till ledningen och sedan blev det en promenad i parken. Vi varvade på 1.11, vilket kändes som 18,5, han har en fantastisk teknik.
Segertiden skrevs till 1.09,9/1 609 meter med bilstart.
Även tränare Roger Walmann var förstås jublande glad efter segern.
- Detta är ren och skär tillfredställelse!
- Vi stod medvetet över Elitloppet och satsar vidare mot årets stora mål, vilket är Hugo Åbergs. Jag känner mig som en "plastpappa" åt Johan som jobbat för mig i många år och gläds även med ägaren Lennart Ågren som satsar hårt.
Som tvåa höll Mosaique Face bra efter att ha avancerats fram utvändigt ledaren medan tredjeplatsen bärgades av Reven d'Amour. Hårt betrodde Orecchietti var utan chans efter att sent omsider letat sig loss från fjärde invändigt.
 

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser