Till Startsidan 


”Känner en helt annan trygghet”

2014-06-11


För drygt en vecka sedan började Kenneth Haugstad sitt nya jobb som försteman hos Roger Walmann.Och 36-åringen trivs utmärkt med sin nya vardag.

– Jag känner en helt annan trygghet och det påverkar mig positivt i sulkyn, jag känner mig lugnare, säger Kenneth Haugstad till Trav365.


Den första juni ersatte Kenneth Haugstad Johan Untersteiner som försteman hos Roger Walmann. Haugstad bytte Halmstad mot Stallarholmen och Solvalla.

– Jag måste säga att det känns jättebra, det känns att jag har gjort helt rätt.

Kan du berätta lite om ditt nya liv?

– Det är jättekul att jobba i stallet, det är fina hästar att jobba med. Jag tycker också det är kul att göra annat på dagarna, och att få ha lite ansvar och göra lite kontorsjobb. Jag får också bra chanser i sulkyn redan, och det är väldigt roligt.

”Tror verkligen på det här”

Överraskad att du redan fått mycket styrningar från Roger?

– Roger sa att jag kommer få köra mycket, och de första veckorna känns väldigt bra och jag trivs utmärkt. Allt funkar väldigt bra.

Saknar du någonting från ditt ”tidigare liv”?

– Ska jag vara helt ärlig så gör jag faktiskt inte det. Det är klart, kompisarna och det sociala livet i Halmstad kanske, men jag tror verkligen på det här och att det kommer bli jättebra.

”Jag söker lägenhet”

Vad är det som känns bättre nu än tidigare?

– Tryggheten, framför allt. Tryggheten i loppkörningen är bättre, nu har jag ett stort stall bakom mig och det ger mig en helt annan trygghet i loppen. Det påverkar mig helt klart positivt i sulkyn, jag blir lugnare.

När Johan Untersteiner flyttade till Halmstad tog Haugstad över Johans tidigare hus, men bara till över sommaren och Kenneth letar nya alternativ.

– Jag ska bo kvar i Johans hus över sommaren, sedan är det annat som gäller. Jag håller på och söker lägenheter i närområdet och hoppas jag hittar något jag trivs med.

Nedan berättar Kenneth Haugstad om stallets chanser i kväll på V86.

Fakta
HAUGSTAD OM STALL WALMANNS CHANSER PÅ V86 I KVÄLL:

9 Pojke Kronos (V86-2)

– Han fungerade bra senast på Axevalla, han travade bra och gick bra till slut – jag tyckte han hängde på rätt bra sista biten. Både han och Prawns är lite utlämnade från bakspår, och jag tycker de är jämngoda för dagen.

 

10 Prawns (V86-2)

– Han gick bra senast som fyra efter lite uppehåll, det blev ett lurigt lopp och det gick fort till slut men han gick bra hela vägen in i mål. Jag tycker han håller bra form för dagen, och det är ett litet fält idag och han är speedig med rätt lopp.
 

6 Mercury Broline (V86-4)

– Han har inte startat på ett tag inför det här loppet och med spår lite väl långt ut bakom bilen får han svårt att vinna, och kan han vara trea-fyra så är vi nöjda. Han tränar annars bra och vi är tillfreds med hur han känns i träningen.

 

4 Carelin (V86-6)

– Han gick bra senast som trea mot tuffa hästar, det är tuffa hästar med nu också men han blir bättre och bättre och det här är en häst som går bra varje gång. Jag hoppas vi kan hamna bättre på det den här gången än vad vi gjorde senast, och får han ett bra lopp går han alltid till slut. Eventuellt blir det jänkarvagn i dag, någon gång måste bli den första.

 

2 Curtsy Hanover (V86-8)

– Hon har gjort bra lopp på slutet, hon var med i en tuff öppning senast och höll bra och blev endast avslagen av en smygkörd konkurrent. Hon har bäst utgångsläge och bäst form av de hästar vi har i omgången, så jag tycker det är stallets bästa segerchans ikväll.

 

7 Berlock (V86-8)

– Hon gick bra senast som trea, hon gick bra hela vägen in mot mål och jag tyckte hon höll tappert till en bra placering. Den här gången blev dock utgångsläget tråkigt och det är tufft emot, så det är väl en hygglig slant som gäller i första hand för hennes del.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser