Till Startsidan 


Roger Walmann: "Det här har varit min värsta vecka i livet"

Travnet
2011-07-24


Roger Walmann har haft sina tvivel efter andraplatsen i försöken. Men efter Tamla Celebers seger var humöret på topp.

I sista kurvan stod en spänd Roger Walmann och följde Stochampionatet. När slaget var över, när Roger förstod att hans Tamla Celeber hade vunnit släppte alla fördämningar.

- Det här har varit min värsta vecka i livet, nu är den över och den slutade som jag har hoppats på, även om jag haft vissa tvivel, sa Roger Walmann.

Tamla Celeber har varit kullens drottning, hon var bäst som treåring och hon har dominerat även i år. Åtminstone fram tills för en dryg vecka sedan. Det var när Tamla Celeber mycket oväntat föll mot hemmahästen Nettan Palema.

Sen dess har det blötts och stötts hur det stod till med Tamla Celeber, och om hon skulle kunna vinna trots det allra sämsta startspåret?

Tamla fixade det

Nu vet vi att Tamla Celeber klarade den uppgiften. Den iskalle Örjan Kihlström serverade hästen ett perfekt lopp och över upploppet gled Tamla Celeber ganska enkelt förbi hemmahoppet Nettan Palema och Canaka B.F. som i det läget duellerade.

- Örjan är helt rå, han är iskall och Tamla Celeber hade inte vunnit loppet om han hade kört på ett annat sätt, säger Roger Walmann.

Sjätte för Örjan

Örjan själv var förstås nöjd efter sin sjätte seger i Stochampionatets historia. Och Örjan har faktiskt vunnit loppet tidigare från svåra spår tolv. Det var 1992 när han sitt dit 94-oddaren Royaling. Den gången slog Örjan ur underläge, idag var han favorit.

- Vi kom bra igenom från vårt svåra läge och fick sen ett ganska fint lopp. Även om man inte kan ta ut någon seger förrän man är i mål kändes det bra i början av upploppet. Det känns rätt att Tamla Celeber fick vinna det största loppet för dom fyraåriga stona, hon har ju hela tiden varit bäst i kullen, säger Örjan Kihlström.

En härlig revansch

För ägarna med Marcus Lindgren och Anders Ström i spetsen var det ny stor seger. Tamla Celeber har ju tidigare radat upp stora segrar.

- Efter förlusten i försöket har det känts så där, nu känns det som en härlig revansch, säger Anders Ström.

Tamla Celeber har gjort 19 starter och vunnit i 16 av dom. Idag sprang hon in en miljon kronor och passerade därmed fem miljoner i prispengar.

I täten stångades länge Nettan Palema i lednningen med Canaka B.F. på utsidan. Den duellen avgjorde Veijo med Canaka B.F. strax före mållinjen. Men mot Tamla Celeber hade Canaka B.F. inget svar.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser