Till Startsidan 


Walmann: Vi kan spöa Viola Silas

Minimedia
2010-11-03


För tre starter sedan var hon några centimetrar från att slå Viola Silas.

På lördag har Stepping Space återigen chansen att spöa kullens drottning.

– Hon kan vinna, får vi ledningen kör vi där, säger tränaren Roger Walmann.

Solvallatränaren Roger Walmann har haft det fyraåriga stoet Stepping Space i träning i ungefär sju månader. Hästen har utvecklats rejält i Walmanns regi och ännu en gång har stjärntränaren visat sin fingertoppskänsla vad det gäller ston.

För tre starter sedan var hästen ytterst nära att besegra kullens drottning Viola Silas i Stoderbyt på Jägersro. Hästen spurtade våldsamt över upploppet – men fick se sig besegrad med endast några centimetrar. När Sundbyholmstravet i Eskilstuna på lördag kör V75 möts hästarna återigen. Loppet de startar i är Breeders Crown-finalen med 700 000 kronor i förstapris.

Viola Silas inleder från spår två bakom startbilen – Stepping Space från spår fyra.

– Hon har varit jättebra och gjort det bättre än vi trott. Hon har gjort det mesta rätt sedan hon kom till oss och verkligen utvecklats fint, säger Walmann om Stepping Space.

Vad är hemligheten?

– Det är ingen hemlighet, det måste vara att hästen tagit åt sig träning och lopp på ett bättre sätt än förr. Hon har gått igenom många klasser och det är lopp och träning som utvecklat henne. Så enkelt är det för vi har inte gjort något speciellt.

”Glad att bli tvåa”
Efter förlusten senast mot Viola Silas är Roger Walmann nu revanschsugen. Och det märks verkligen att han gillar sin häst skarpt.

– När man möter Viola Silas så är utgångspunken att man ska vara glad att bli tvåa. De här bästa märrarna bara vinner när de är som bäst, i alla fall 19 av 20 gånger. Om de är under isen kan man slå dem, annars går det inte. Jag har haft Giant Diablo, Handbag och nu Tamla Celeber. Jag är fullständigt nöjd om vi kan vara tvåa bakom Viola Solas, men man kan inte åka ut till loppet och vara glad att bli tvåa och inte tro på segerchans, det gäller alla lopp. Men man måste vara realist och blir man tvåa har man vunnit ändå.

Tror du att ni kan slå Viola Silas den här gången?

– Ja, vi kan slå henne. Men för att slå henne måste det klaffa till 100 procent för oss samtidigt som Viola får ett sämre lopp än oss och inte har en toppdag, då är det möjligt men det är ganska svårt.

Hur lägger din kusk, Johan Untersteiner, upp taktiken?

– Hon är startsnabb och fick det spår vi villa ha. Jag tycker det ser bra ut på förhand och kanske kan vi få ledningen, får vi den släpper vi absolut inte. Av mina tre hästar i finalen tycker jag Stepping Space är den som är mest rejäl.

Vem är din bästa segerchans i V75-omgången?

– Det är Stepping Space, säger Roger Walmann.

Team Walmann AB   |   Box 53, 645 06 Stallarholmen    |   Stall: 0152-424 80    |   Fax: 0152-424 90    |   E-post: roger.walmann@telia.comAnnonser